Ifølge den britiske forsker og forfatter Liz Fekete sker der flere steder i Europa en øget sammenkrydsning mellem statslige, neoliberale og den yderste højrefløjs interesser, som manifesterer sig i forskellige former for strukturel racisme. Her peger hun på den danske regerings ghettoplan som et eksempel i Danmark.

“Den tid, vi står i nu, er en kritisk tærskel. Den neoliberale model er i dyb krise, og lige nu ser vi, hvordan det er begyndt at gå op for den neoliberale klasse, at de har brug for autoritære stater og kræfter for at holde det hele sammen. Derfor ser vi, hvordan de i større grad rækker hånden ud mod nationalismen. Det er en udvikling, vi må stoppe.”

I sidste uge mødte Respons Liz Fekete til et event arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke og magasinet Eftertryk, hvor den britiske forfatter i en samtale med Anas Kababo fra Mino Danmark præsenterede hovedtendenserne fra sin nyeste bog “Europe’s Fault Lines: Racism and the Rise of the Right”, som er en efterfølger til hendes første bog “A Suitable Enemy” fra 2009.

→ Læs artiklen her.