En gruppe beboere i Mjølnerparken sagsøger nu Transport- og Boligministeriet for at godkende planen om salg af halvdelen af boligerne i Mjølnerparken som følge af ghettopakken. Planen er diskriminerende og krænker grundlæggende rettigheder, lyder anklagen. Flere jurister vurderer, at beboerne har en god sag – og den kan få indflydelse på udviklingsplaner i hele landet

Det er i strid med lov om etnisk ligebehandling, EU-retten og Danmarks internationale forpligtelser, at halvdelen af lejlighederne i Mjølnerparken skal sælges for at leve op til ghettopakken.

Det hævder en række beboere, som sammen med advokat Eddie Khawaja nu har indgivet et civilt søgsmål mod Transport- og Boligministeriet. Det er den myndighed, der tidligere på året har godkendt planen om salg af boliger i området.

»Det er vores og beboernes opfattelse, at beboerne er i nærliggende risiko for at skulle fraflytte deres bolig på grund af et afgørende kriterium, der har med etnisk oprindelse at gøre. Det betyder, at det er ulovlig diskrimination, og det har ministeriet godkendt,« lyder det fra Eddie Khawaja.

→ Læs artiklen her